Wellicht is het wel het grootste project waar we bij Novire momenteel aan werken. De gegevensmigratie vanuit MezzoRegistratie naar de Qsuite. Voor ongeveer 40 organisaties moet dat dit jaar nog overgezet worden. En zoals altijd geldt: de weg banen is het ingewikkeldst.

De weg banen

We zijn bij Novire al vanaf medio 2015 bezig met de voorbereidingen. Maar wanneer je dan de echte data ontvangt van de eerste organisaties, dan kan je feitelijk pas écht aan de slag.

Door de samenwerking met de Manteling Walcheren en het Steunpunt Mantelzorg Zuid hebben we de slag kunnen maken voor de eerste migraties. Via hen hebben we de inhoud van hun databases in MezzoRegistratie ontvangen.

Uiteraard hadden we al voorwerk gedaan, maar de echte migratiescripts bouwen we nu. Stap voor stap komen meer en meer gegevens van MezzoRegistratie in de Qsuite te staan.

Een ingewikkelde operatie. Zo zetten we de data niet ‘gewoon over’, we maken er ook een flinke kwaliteitsslag bij. Bovendien is de Qsuite weer van een nieuwe generatie IT-oplossingen en dat vraagt soms ook om creatieve oplossingen.

Weer een belangrijke stap gezet

Gisteren hebben we wederom een belangrijke stap gezet. De inhoudelijke dossiers van de mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers zijn gemigreerd. Bij Steunpunt Mantelzorg Zuid hebben we gisteren dit met het gehele team doorgenomen en getest. En dat was voor iedereen toch even wennen.

De Qsuite is immers een nieuwe applicatie met een andere ‘look-and-feel’ en belangrijker: een andere filosofie. Daar waar MezzoRegistratie als een registratiesysteem is ontwikkeld, is de Qsuite een totaaloplossing. Een registratiesysteem, procesondersteunend systeem en een kwaliteitssysteem in één.

Het is het systeem dat de ontwikkelingen in de toekomst maximaal ondersteunt. Het kan de steeds veranderende vragen vanuit gemeenten prima aan en is klaar voor de toekomst, zowel op inhoud als in de techniek!

novire-qsuite-leeromgeving.jpg

De leeromgeving van de Qsuite helpt om deze nieuwe filosofie en nieuwe techniek eigen te maken. En dat ging gisteren uitstekend!

De laatste functionaliteiten bijbouwen

Er kwamen wel een paar puntjes naar boven. Daar hebben we bij Novire inmiddels al de oplossingen voor bedacht. In de komende maand bouwen we de functionaliteiten bij en zorgen we dat echt álle data uit MezzoRegistratie goed worden overgezet. Daarin kijken de collega’s van de Manteling en het Steunpunt uiteraard mee. Eind maart gaan we dan echt over.

Een volledig gestandaardiseerde methode

Zoals gezegd, voor deze eerste twee organisaties is dat het meest ingewikkeld. Voor iedereen die daarop volgt niet meer. Daar kunnen we het gebaande pad bewandelen.

Natuurlijk zijn er individuele inrichtingsvraagstukken, maar de techniek kent dan geen geheimen meer. Dat vergroot de snelheid en de slagkracht enorm. Want laat juist een creatieve maatwerkinrichting per organisatie nu juist onze expertise zijn. Daar krijgen we bij Novire energie van!

Inmiddels zijn de volgende tien organisaties ook gestart. We hanteren daar een prachtig gestandaardiseerd inrichtingsprogramma voor. Zo kunnen we iedereen in de komende maanden bedienen die vanuit MezzoRegistratie of de eigen systemen graag de overstap wil maken. Wij kijken ernaar uit!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.