Vanaf vandaag kun je een zorg- of begeleidingsplan ook definitief maken. Je kunt hem zelf ‘op slot’ zetten én plannen die verlopen zijn worden automatisch in een archief geplaatst, zodat je snel het overzicht hebt over welk plan actueel is. Dit zijn nieuwe functionaliteiten die de gebruiksvriendelijkheid vergroten. Ze zijn vanaf vandaag beschikbaar!

Ideeën uit de praktijk

We kregen wel vaker een berichtje van bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige: ‘het plan is klaar en moet nu niet meer gewijzigd kunnen worden’. Tot nu toe konden we dat realiseren door alleen een specifieke rol toegang tot het plan te geven. Maar ook kregen we het verzoek om in een lijst met allemaal verschillende plannen (ook al verlopen plannen) wel snel te kunnen zien wat nu het actuele plan is. Zo komen de ideeën over de verbetering uit de praktijk zelf naar voren. We plannen deze weg en via een standaard route worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en uitgerold. Zoals nu deze functionaliteiten.

Overzicht over veel plannen: welke is actueel?

Wanneer in een klantdossier meerdere plannen zijn opgenomen, is het wel wenselijk het overzicht te houden. In één oogopslag zie je nu op een plan actueel is (groen), is beëindigd (einddatum ligt voor vandaag, kleur is rood) of nog actueel moet worden (grijs). Het systeem bepaalt de kleuren en de teksten automatisch op basis van de start- en de einddata van de plannen.

Plan op slot zetten

Op slot zetten

Een plan dat niet meer gewijzigd mag worden, kan op slot gezet worden. Klik daarvoor op de knop ‘definitief maken’. Moet het plan weer geopend worden, dan kan je daarvoor een berichtje zenden naar de servicedesk.

Maar je moet wel inzage kunnen hebben

Het is natuurlijk wel belangrijk om nog inzage te hebben of om de informatie van de evaluatie te kunnen toevoegen. Daarom wordt er later deze week nog een functie aan de Qsuite toegevoegd. Hiermee worden de doelen en acties van de actuele plannen zichtbaar op het voorblad van het dossier. Daar kan je wel kijken, maar niet bewerken. Meer hierover volgt binnenkort!

Meer weten over het opstellen van plannen?

We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Lees hier meer over het opstellen van plannen:

Handleiding Qsuite | Wat is een plan opstellen en hoe doe ik dat? from Evelien Verkade

Deze handleiding is ook beschikbaar in de Qsuite onder het video-knopje rechts in scherm, op het moment dat je op de pagina van het plan of de pagina van het indiceren bent.

Meer informatie? Neem contact op met Novire!