De volgende stap in het proces van inrichten van de Qsuite voor de informele zorg van Surplus is gereed. Het totale inrichtingstraject omvat namelijk ook de migratie van de gegevens vanuit MezzoRegistratie. We migreren echter niet zo maar. We transformeren de data namelijk ook. Om de data goed te kunnen transformeren moet er eerst een database analyse worden uitgevoerd en deze is nu gereed.

logo Surplus

Surplus en de migratie van de gegevens vanuit MezzoRegistratie

In de samenwerking met Surplus focussen we eerst op het migreren van de data van HOOM, het onderdeel van Surplus dat gespecialiseerd is in de mantelzorg en vrijwilligersondersteuning. Meer daarover is hier te lezen.

Na de eerste sessie hebben we globaal ontwerp voor de inrichting van de Qsuite gemaakt. In de tussentijd heeft Surplus bij Xsarus een kopie van de database van MezzoRegistratie opgevraagd.

Analyse

Migraties zijn altijd complex. Voor de leden van Mezzo hebben we bij Novire een methode ontwikkeld waarbij we de data niet alleen migreren, maar ook transformeren.

Transformeren betekent bij ons: aanpassen aan de huidige tijd én opschonen. Zo hebben we vertaaltabellen ontwikkeld waarmee we oude data kunnen overzetten naar nieuwe data. Oude productcodes, lijsten, criteria etcetera kunnen zo worden omgezet naar nieuwe waarden.

Bovendien kunnen we ook afgesloten dossiers niet meenemen, wanneer de organisatie dat wil.

Tenslotte werken we bij Novire nog aan een methode om ook de dubbel geregistreerde data op te sporen en op te schonen. De eerste stap is echter het migreren en omzetten van de data naar de nieuwe waarden. Daarvoor brengen we in de database analyse eerst de bestaande waarden in de database in beeld en doen we een voorstel voor nieuwe waarden.

Een complete analyse kost twee dagen en deze is nu voor Surplus ook afgerond.

Reactie

Via het projectmanagementsysteem in de Qsuite zijn de voorstellen nu naar Surplus gegaan. Het kernteam zal zich hier in de komende tijd over buigen. Na de reactie terug kan de eerste migratie van de data gaan plaatsvinden. Zo werken we met elkaar gestaag door aan de succesvolle overgang.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.