Nadat begin februari de eerste trainer vanuit Novire haar persoonlijke certificering Wijkgericht werken behaalde is het nu de beurt aan de eerste docent van het Hoornbeeck College. Gefeliciteerd, Cobi!

hoornbeeck-college-wijkgericht.jpg

Nadat we in augustus de opleiding zijn gestart, is er veel gebeurd. Maar liefst 225 studenten en docenten van het Hoornbeeck College zijn aan de opleiding begonnen. Veel ronden de opleiding in deze periode ook af door het maken van de eindopdracht. Nu Lianne, als eerste trainer, gecertificeerd is, kon ze beginnen met het beoordelen van de gemaakte eindopdrachten door de docenten.

Persoonlijke certificering

Dit is de werkwijze van het train-de-trainer-principe. De kwaliteitswaarborg ligt in de persoonlijke certificering. Deze persoonlijke certificering vindt plaats onder de acceptatie van de Raad voor Accreditatie van het Improvement Model. De stichting Beheer Improvement Model (BIM) draagt zorgt voor het beheer van het certificatieschema, en dus ook voor de persoonlijke certificering. Heb je een certificering behaald, dan word je vermeld in het register.

bim-register-hoornbeeck.jpg

Eerste certificering voor de docenten

Cobi van Dijk behaalt nu als eerste docent de persoonlijke certificering voor docenten. Zij is nu ook gerechtigd om de beoordeling van de studenten uit te voeren. Dat het nog niet zo eenvoudig is om de module Wijkgericht werken te behalen blijkt wel doordat lang niet alle studenten en docenten de eindstreep halen. Des te mooier is de prestatie die Cobi – als eerste docent – heeft neergezet. Cobi, van harte gefeliciteerd!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.