Afgelopen maandag vond de eerste workshop met betrekking tot de inrichting van de Qsuite met Surplus plaats. Surplus is een zorgaanbieder welke werkzaam is in de regio van Breda. De organisatie werkt breed met vrijwilligers en mantelzorgers door de hele organisatie. Een specifiek onderdeel van de organisatie, HOOM, is hierin gespecialiseerd en heeft tot dusver met de MezzoRegistratie gewerkt. Nu is de tijd aangebroken om ook bij Surplus een start te maken met het migratietraject van de MezzoRegistratie naar de Qsuite.

surplus-logo.jpg

Surplus

Surplus is een regionale organisatie voor welzijn, zorg, comfort en wonen met dochterstichtingen in West- en Midden-Brabant. Met bijna 4000 medewerkers en vrijwilligers zijn ze actief voor ruim 1 miljoen klanten. Door lokaal gevestigd te zijn, medewerkers uit de lokale gemeenschap aan te nemen en door actief te zijn bij lokale netwerken zorgt Surplus ervoor dichtbij de klant te staan.

Vervanging van de MezzoRegistratie

Ook Surplus gebruikt momenteel nog de MezzoRegistratie als registratiesysteem. Met de Qsuite kunnen we organisaties voor informele zorg (vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning) een alternatief bieden voor de MezzoRegistratie.

Fase 1: duurzame en schone migratie

Allereerst zullen we ons tijdens de samenwerking focussen op de datamigratie van HOOM. HOOM is het onderdeel van Surplus dat gespecialiseerd is in de mantelzorg en vrijwilligersondersteuning. Wanneer dit goed verloopt en de applicatie voldoet, kan fase 2 van start. Fase 2 kan dan betekenen dat we ook de mantelzorgondersteuning en vrijwilligers vanuit de hele organisatie in de applicatie gaan onderbrengen.

Starten met de eerste inrichting

Na de eerste workshop van afgelopen week, starten we nu met de inrichting. Daarnaast gaan we de database-analyses uitvoeren die nodig zijn om de migratie van de gegevens goed te laten verlopen. Per 1 juli moet dit gehele traject zijn afgerond.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.