De eerste twee bijeenkomsten zijn uitgevoerd, het ontwerp is gemaakt, de analyse van de database in MezzoRegistratie heeft plaatsgevonden, alle input is verzameld en de Qsuite is voor stichting Carinova op maat ingericht. Nu is dan ook de laatste stap vóór de testfase gezet: alle data vanuit MezzoRegistratie is gemigreerd naar de Qsuite.

Logo Carinova

Meer dan 12.000 personen en dossiers

Maar liefst meer dan 12.000 personen en dossiers zijn gemigreerd. Met een gevulde Qsuite test het gemakkelijker dan met een lege. Daarom heeft Carinova besloten om te starten met de testfase wanneer de data gemigreerd is. Sinds gisteravond is dat zo. Alle data is over. De test kan beginnen!

Testtraject en omklapmoment

Gedurende het testtraject testen de leden van het kernteam de inrichting en de migratie. Ze doen dit op basis van de keuzes die zijn gemaakt. Al die keuzes liggen vast in het ontwerp.

Procesontwerp

Echter, een ontwerp is nog best ‘droog zwemmen’. Nu de data in de Qsuite zit, heb je pas echt een beeld van hoe het werkt en wat er misschien toch nog anders kan en moet. Al die bevindingen worden met Novire uitgewisseld aan de hand van de methodiek van het reactiedocument.

Wanneer Carinova vervolgens vaststelt dat alles geregeld is, dan kunnen de collega’s worden getraind en kan het definitieve omklapmoment worden vastgesteld. Tijdens dat moment wordt de migratie nogmaals uitgevoerd, maar dan met de laatste data uit MezzoRegistratie. Vanaf dat moment halen we de stekker uit MezzoRegistratie en pluggen we de stekker in de Qsuite.

MezzoRegistratie

MezzoRegistratie is sinds 2009 de applicatie die veel leden van Mezzo gebruiken voor de registratie van hun dienstverlening aan mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers. MezzoRegistratie zal begin 2017 ophouden te bestaan en Novire faciliteert in een prachtig vervolgsysteem met uitgebreide mogelijkheden én een gestandaardiseerd migratietraject.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.