Gisteren was het zover: op een zeer zonnige en warme dag maakten de collega’s van locatie Eben-Haëzer van Limena voor het eerst kennis met het kindvolgsysteem.

Training na periode van voorbereiding

Limena bestaat uit de twee schippersinternaten: De Driemaster uit Krimpen aan den IJssel en Eben-Haëzer uit Dordrecht. Limena was al langer op zoek naar een systeem dat de organisatie ondersteunt bij het werken met het kindvolgsysteem, en tegelijkertijd het kwaliteitssysteem vereenvoudigt.

Vanaf afgelopen januari zijn Novire en Limena met elkaar aan de slag om het kindvolgsysteem, het medewerkersdossier en het kwaliteitssysteem in te richten.

Een kernteam en een controleteam heeft zich hier de afgelopen periode intensief over gebogen. Gisteren was het moment daar dat de eerste teams van locatie Eben-Haezer kennis maakten met het systeem in een training. Vanaf maandag gaan ze echt aan de slag.

We kijken terug op drie inspirerende sessies. Volgende week zijn de teams van De Driemaster oaan de beurt. Alle collega’s hebben voor de komende maand nog de beschikking over testdossiers. Daarin kunnen zij oefenen en uitproberen. Daarna gaan de teams ‘live’ aan de slag.

training-limena

In de tussentijd werkt het kernteam en Novire verder aan de implementatie van het kwaliteitssysteem en onderzoeken we de mogelijkheid om de Qsuite uit te breiden met de systematiek voor het beheren en beheersen van het persoonlijke geld van de kinderen.

De kop is er af! Op naar de volgende stappen!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.