Gisteren was het dan zover: de eerste workshop voor de implementatie van de Qsuite bij Eva in Leiderdorp.

Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten in Leiden e.o. Eva is lid van Mezzo. Via deze branchevereniging zijn we met elkaar in contact gekomen. Na de kennismaking in juli zijn we nu echt met elkaar aan de slag gegaan.

Logo Eva

MezzoRegistratie

Ook Eva, een onderdeel van ActiVite, gebruikt voor haar registratieprocessen op dit moment MezzoRegistratie. Nu dat systeem aan het einde van dit jaar niet meer ondersteund zal worden, is het tijd om de voorbereidingen voor een zorgvuldige migratie te gaan treffen.

Nu de eerste organisaties hun data hebben gemigreerd naar de Qsuite, kan ook Eva ditzelfde pad gaan bewandelen. De migratie is geen eenvoudige opgave en daarom hebben we als Novire hier een zorgvuldige route voor uitgestippeld.

Gestandaardiseerde aanpak

Via een gestandaardiseerde aanpak gaan we met elkaar aan de slag. Gisteren was dan ook de eerste workshop waarbinnen we het proces hebben besproken en de inhoud met elkaar uitgebreid hebben doorgenomen.

Inrichten en implementeren van de Qsuite:Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Enthousiaste reacties en voorbereidingen

De reacties van de leden van het kernteam van Eva waren enthousiast: ‘fijn dat alles al zo is uitgewerkt. We hoeven alleen op inhoud te volgen en aan te geven wat onze wensen zijn!’. Het kernteam van Eva had ook al veel werk zelf verzet. Er is een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd naar de wensen en de aandachtspunten bij de migratie.

Procesontwerp

Met al deze informatie gaan we bij Novire nu aan de slag om een procesontwerp uit te werken. Dit ontwerp zal de basis zijn voor de inrichting en de testfase die daarna aanbreekt. De gehele inrichting, test en migratie zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Met veel energie gaan we met elkaar aan de slag om dit traject tot een succes te maken!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.