Afgelopen dinsdag was het zover: de eerste workshops om te komen tot een goede inrichting van de Qsuite voor stichting Limena. We kijken terug op zeer inspirerende bijeenkomsten waarin we drie thema’s de revue hebben laten passeren.

Stichting Limena is een instelling op reformatorische grondslag en heeft als doelstelling het huisvesten, verzorgen en opvoeden van Schipperskinderen in Krimpen aan den IJssel en in Dordrecht. Samen werken we nu aan een kindvolgsysteem, een personeelsdossier én een kwaliteitssysteem-in-één. De totaaloplossing wordt ook helemaal toegerust op de nieuwe ISO-norm.

Mooie ontwikkelingen

Met elkaar hebben we afgelopen maandag uitgebreid stilgestaan bij allereerst het kindvolgsysteem. Dat is toch waar het om draait. We hebben gesproken over hoe de gegevens over de ontwikkelingen van de kinderen en het wel en wee op de groepen gecombineerd kan worden tot één mooi overzicht en één dossier. De inhoud is leidend en de registratie is volgend.

Vervolgens hebben we gekeken naar de mogelijkheden om ook de supervisie van de orthopedagoog een duidelijke plaats te geven, zodat aanleiding en opvolging mooi zichtbaar blijven.

In de daaropvolgende sessie stonden we stil bij het personeelssysteem én bij het kwaliteitssysteem. We gaan bij Novire nu een proof-of-concept uitwerken en de proefinrichting gereed maken. Daarna volgt de testfase.

Op 1 maart treffen we elkaar weer en we streven ernaar de collega’s per april te kunnen laten starten met de leer- en werkomgeving. Zo kunnen de maanden tot de zomervakantie benut worden om te trainen en te wennen. Na de zomervakantie zullen we dan echt live gaan. We kijken er naar uit!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.