Vandaag hebben we een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan onze applicatie Qsuite. Helaas is het ons niet gelukt deze update vannacht helemaal af te ronden. Daardoor is het vandaag niet mogelijk om een rapportage toe te voegen. Mocht u vandaag een rapportage toevoegen, dan krijgt u een foutmelding. In de loop van de dag ronden we de update af, waarna u weer uw rapportages kunt verwerken. Onze excuses voor dit ongemak.

Door de nieuwe functie wordt het vanaf heden mogelijk om bij de rapportage ook meteen de tijd te noteren die u aan de klant heeft besteed. Wanneer u een nieuwe rapportage opent, ziet u nu drie tabjes.

tijd-schrijven-1.png

Het eerste tabje gebruikt u nog steeds voor de inhoudelijke verslaglegging. In het derde tabje kunt u nu de tijd kwijt (begin / eindtijd en functie).

tijd-schrijven-2.png

Met deze nieuwe functie is het mogelijk geworden om de inhoudelijke rapportages en geschreven / gedeclareerde tijd direct op elkaar af te stemmen. De hier geboekte tijd wordt ook op het werkbriefje geplaatst namelijk. Zo kunnen medewerkers sneller tijd boeken én inhoudelijk verslagleggen en heeft u een gegarandeerde aansluiting tussen tijd en inhoud.

tijd-schrijven-3.png

Groei van de applicatie en snelle uitbreidingen

Bij Novire hebben we te maken met een snelle groei van zowel het aantal gebruikers als de omvang van de applicatie. Er komen veel nieuwe organisaties én veel nieuwe mogelijkheden in de software bij. Door de groei van het aantal aangesloten organisaties neemt het aantal verzoeken tot nieuwe functionaliteiten ook verder toe.

Op inhoud ontwikkelen is de kracht van Novire. We nemen daarom deze verzoeken doorgaans in acht en werken zo gestaag door aan de uitbreiding van de mogelijkheden in de Qsuite. Ten behoeve van iedereen die de Qsuite gebruikt.

Door de groei neemt echter ook het spanningsveld toe tussen de wens om snel nieuwe functies in gebruik te nemen én om solide en foutloos te kunnen werken. Bij updates is immers altijd het risico dat de nieuwe programmatuur ergens iets anders in de applicatie ‘breekt’ waardoor er een foutmelding optreedt. Uiteraard beschikken we over een zorgvuldig testproces, maar desondanks stellen we vast dat de applicatie zo omvangrijk is geworden, dat de kans op dergelijke foutjes ook toeneemt.

We stellen vast dat we momenteel op een punt zijn waarop het tussentijds releasen niet meer wenselijk is, omdat de stabiliteit van het geheel voorgaat boven de wens om snel over nieuwe functies te beschikken.

We zullen daarom vanaf volgende week geen tussentijdse releases meer uitvoeren, maar de nieuwe functionaliteiten bundelen en één keer per maand of twee maanden releasen. Het voordeel hiervan is dat de Qsuite in zijn geheel stabieler zal zijn. Het nadeel is dat nieuwe functies die al gereed zijn, pas beschikbaar kunnen komen in de eerstvolgende release.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.