Zo aan het einde van het jaar was het moment weer daar: de jaarlijkse deponering van de broncode voor de Escrow-regeling bij de IT-notaris. Afgelopen maandag heeft deze deponering weer succesvol plaatsgevonden in samenwerking met stichting SoftwareBorg.

Escrow-regeling

Vanuit het oogpunt van Good Governance biedt Novire een escrowregeling voor haar softwareproducten. De escrowregeling verzekert de klanten van Novire van de continuïteit van hun software en de daarmee verwerkte gegevens.

De regeling is vanwege onze kwaliteitseisen een standaardonderdeel van de dienstverlening van Novire. Mocht er immers iets met Novire gebeuren waardoor zij de continuïteit van haar diensten en producten niet langer kan garanderen, dan moet de software wel steeds beschikbaar zijn. Niet om dan vervolgens de broncode te krijgen en dan maar te zien wat je ermee kunt als organisatie. Nee, de totale dienstverlening moet gegarandeerd kunnen worden.

Stichting SoftwareBorg

Om dit te realiseren werken we samen met stichting SoftwareBorg.

Softwareborg

Software Borg is al meer dan twintig jaar de TTP (trusted third party) die continuïteit aan IT-leveranciers en gebruikers biedt door koersbepalende escrowregelingen. Het kernproduct is een unieke software escrowregeling.

De standaard escrowregeling bestaat uit een titelonderzoek (onderzoek naar de origine van de auteursrechten), fingerprint (broncode onderzoek), een volledige verificatie, een depot bij de IT-notaris en de benodigde nazorg.

Voor het derde jaar

Inmiddels vond dus afgelopen week de inmiddels alweer derde deponering plaats. Opnieuw werd een fingerprint en het depot bij de notaris uitgevoerd. Alles is weer goed afgerond en we kunnen er weer voor een jaar tegenaan!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.