Gisteren hebben we opnieuw kennis mogen maken met een organisatie in de informele zorg. We mochten op bezoek bij De Kap te Apeldoorn.

Logo De Kap

De Kap

De Kap is een stichting voor informele zorg. Zij bieden hulp en ondersteuning in de thuissituatie waarbij onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk. Hierbij werken ze samen met de gemeente en met andere organisaties. Lees meer op de website van De Kap.

Lid van Mezzo en registratiesysteem

Als organisatie in de informele zorg is De Kap ook lid van branchevereniging Mezzo. Vanuit Mezzo zijn De Kap en Novire met elkaar in contact gekomen. Novire werkt namelijk nauw samen met Mezzo om de leden van Mezzo te ondersteunen in een soepele overgang van het registratiesysteem MezzoRegistratie naar de Qsuite.

Inmiddels zijn we daar met ruim 25 organisaties mee aan de slag. Allemaal in verschillende stadia en ook allemaal in verschillende omstandigheden en situaties. Zo is ook de situatie bij De Kap weer anders. De Kap maakt namelijk geen gebruik van MezzoRegistratie, maar van een zelfontwikkeld systeem.

Overgaan naar een kennisnetwerk

Het is nu de wens van de organisatie om van het eigen systeem over te gaan naar een centraal gefaciliteerd systeem, met voldoende ruimte voor eigen ontwikkeling. Aansluiten bij Novire is aansluiten bij een landelijk kennisnetwerk. Kennis en kosten worden binnen dit netwerk volop gedeeld.

De volgende stappen

We zullen in de volgende stap kennis en informatie gaan uitwisselen. Als Novire gaan we aan de slag om op basis van de informatie een ontwerp te maken van de gewenste inrichting van de Qsuite voor De Kap. Als dit aansluit op de behoefte, dan hopen wij er uiteraard op dat we een samenwerking zullen aangaan. We kijken uit naar de volgende stappen!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.