Na een eerdere kennismaking een aantal weken geleden, mochten we gisteren nader in gesprek met het Gezondheidscollege van het ROC Midden Nederland over de opleiding Wijkgericht werken. Het werd een inspirerende ontmoeting!

Gezondheidscollege ROC Midden Nederland

Het gezondheidscollege van ROC Midden Nederland biedt verschillende opleidingen aan, waaronder Verpleegkunde, Verzorgende, Helpende en Maatschappelijke Zorg.

Wijkgericht werken

Juist ook voor deze opleidingen ontwikkelde Novire in samenwerking met het Hoornbeeck College de opleiding Wijkgericht werken. Eigenlijk beter nog: mensgericht werken.

In de huidige tijd moet er een nieuwe mindset in de zorg komen: niet vanuit het aanbod, maar weer terug naar de mens. Hoe doe je dat als professional binnen het huidige speelveld? Wat betekent dat voor alle betrokken rollen? Met als basis het Improvement Model ontwikkelde Novire deze opleiding die kant-en-klaar ingezet kan worden.

Train de trainer

We werken hierbij met het train-de-trainer-principe. De kwaliteitswaarborg ligt in de persoonlijke certificering. De trainers van Novire leiden in 2016/2017 de docenten op, waarna de docenten in 2017/2018 de studenten kunnen gaan opleiden.

Persoonlijke certificering onder accreditatie

De persoonlijke certificering vindt plaats onder de acceptatie van de Raad voor Accreditatie van het Improvement Model. De stichting Beheer Improvement Model (BIM) draagt zorgt voor het beheer van het certificatieschema. Stichting BIM geeft derhalve ook de persoonlijke certificeringen uit.

Heb je een certificering behaald, dan word je vermeld in het register.

Register

Een mooie samenwerking in het verschiet!

Op deze manier kan het Gezondheidscollege niet alleen eenmalig maar ook continu gebruik maken van de nieuwste kennis uit het werkveld (gefaciliteerd door Novire) én ook nog eens de nieuwste ICT oplossingen inzetten in de opleiding.

De docenten worden duurzaam opgeleid en voorzien van een persoonlijke certificering, maar ook de studenten worden met een andere mindset opgeleid en ontvangen een certificering die ook nog eens goed is voor accreditatiepunten. Heel veel vliegen in één klap!

In deze slides staat nog wat meer informatie hierover op een rijtje:

Introductieslides Opleiding Wijkgericht werken ROC Midden Nederland from Evelien Verkade

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.