Gisteren hebben we kennisgemaakt met een vertegenwoordiging van het team van de VMCA. De VMCA is dé organisatie in Almere die zich inzet voor informele zorg. De VMCA is lid van Mezzo en vanuit die verbinding zijn Novire en VMCA met elkaar in contact gekomen.

Logo VMCA

De VMCA

De VMCA maakt zich sterk voor een sociale stad Almere. Dit doet de organisatie vanuit het perspectief van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Op het gebied van vrijwilligerswerk vormt de organisatie een spin in het web. Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties kunnen bij de VMCA terecht voor vrijwilligerswerk, advies, training en informatie. De VMCA brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samen en helpt mensen en organisaties met een goede invulling van vrijwilligerswerk.

Mantelzorgers kunnen bij de organisatie terecht voor ondersteuning, advies, cursussen en ontspanning. De organisatie zet zich ervoor in dat mantelzorgers hun mantelzorgtaken met plezier kunnen uitvoeren en niet overbelast raken. Bij het uitvoeren van de activiteiten werkt de organisatie intensief samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Op zoek naar een passend systeem

De VMCA biedt uiteenlopende producten en uiteenlopende diensten. Van mantelzorgondersteuning tot maatjesprojecten en bureninitiatieven. Om dit allemaal goed te managen heeft de organisatie momenteel verschillende systemen in gebruik en de wens is om te komen tot één systeem. Met elkaar hebben we gisteren de mogelijkheden verkend om in een samenwerking een passend systeem in te gaan zetten. Om hier samen kennis in te delen en zo te komen tot een best passende oplossing. We zien vanuit Novire zeer veel mogelijkheden en we zijn benieuwd naar een vervolg!

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.