Nadat we in februari al de eerste bijeenkomst hebben gehad, hebben we uiteraard niet stil gezeten bij dit project. De samenwerking met de VMCA in Almere is belangrijk voor Novire: het is een intensieve opdracht, want maar liefst 8 verschillende systemen moeten gecombineerd en gemigreerd worden tot één werkende totaaloplossing. En dat is geen sinecure.

De VMCA

De VMCA maakt zich sterk voor een sociale stad Almere. Dit doet de organisatie vanuit het
perspectief van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Meer informatie is hier te lezen.

Op zoek naar een passend systeem

De VMCA biedt uiteenlopende producten en uiteenlopende diensten. Van mantelzorgondersteuning, tot maatjesprojecten en bureninitiatieven. Om dit allemaal goed te managen heeft de organisatie momenteel acht verschillende systemen in gebruik en de wens is om te komen tot één systeem.

Inmiddels hebben we alle systemen verkend en zijn we tot één ontwerp gekomen. Op basis van het ontwerp hebben we een proof-of-concept in de Qsuite ingericht en hebben we een migratieontwerp ontwikkeld.

Kernteam

Afgelopen donderdag was het moment daar om de proof-of-concept te laten toetsen door het kernteam. Er kwam veel informatie – en vooral ook nieuwe inspiratie – uit. Met elkaar hebben we opnieuw principiële keuzes gemaakt.

Met de uitkomsten van het kernteamoverleg gaat Novire nu weer aan de slag. In de zomerperiode zal het kernteam verder gaan testen en zal Novire werken aan de migratie. Op basis daarvan kan na de zomer de testgroep verder worden uitgebreid en kan de definitieve migratie gaan plaatsvinden.

Al met al een veelomvattende maar vooral ook uitdagende operatie!

Qsuite

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.