In het afgelopen weekeinde was het zover: twee organisaties zijn definitief overgegaan van MezzoRegistratie naar de Qsuite van Novire.

Markant uit Amsterdam en Mantelzorgsteunpunt De Groene Mantel (onderdeel van Groenhuijsen) uit Roosendaal zijn vanaf gisteren live gegaan met de Qsuite. In het afgelopen weekeinde heeft Novire voor hen de definitieve migratie uitgevoerd van alle data die tot en met vrijdag in MezzoRegistratie was vastgelegd.

Mantelzorgsteunpunt Roosendaal

Markant Mantelzorg

Een zorgvuldig traject aan vooraf

Aan deze migratie is een heel zorgvuldig traject vooraf gegaan. Al vanaf begin van dit jaar doorlopen we met elkaar een standaard inrichtings- en implementatietraject. Door dit traject hebben we de Qsuite helemaal op maat toegesneden voor de organisatie.

Hier zie je hoe dat traject in zijn werk gaat:

Inrichten en implementeren van de Qsuite:Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Migratie: nu de kans om op te schonen

Daarbij kwam een extra uitdaging, want ook alle data van alle mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers moet goed overgezet worden van MezzoRegistratie naar de Qsuite. Data sinds 2009 – en soms nog van daarvoor – moet zijn plaats vinden in een nieuwe applicatie.

Het is de uitgelezen mogelijkheid om ook te kijken naar welke gegevens eigenlijk wel of niet mee moeten gaan. Of te kijken naar welke lijstjes of gegevens een update verdienen. Door middel van een methode van vertaaltabellen schonen we de data meteen op tijdens de migratie. Het is geen eenvoudige klus, want iedere organisatie die deelneemt aan dit traject heeft zo weer eigen keuzes in MezzoRegistratie gemaakt, hetgeen weer impact heeft op de migratie.

Nu: in de praktijk aan de slag en doorontwikkelen

Nu deze beide organisaties ‘over’ zijn, gebruiken we eerst nog een korte periode om de migratie te testen. Blijken er nog punten? Dan lossen we die op.

Daarna nemen we de applicatie in beheer. Het inrichtings- en migratietraject is ten einde. Maar dat betekent niet dat de ontwikkeling stil staat. Integendeel. We hebben daarvoor een unieke inhoudelijke releasecyclus. Hier lees je er meer over.

Zo zullen we in de komende maanden in het najaar nog zeker 15 organisaties begeleiden bij de overgang en dan de Qsuite op deze manier in beheer nemen.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.