Gisteren mocht Novire bij Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland en Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, gevestigd te Nijverdal, aan de slag met het inrichten van de Qsuite en om alles klaar te zetten voor een soepele migratie van de MezzoRegistratie. Beide organisaties werken in de provincie Overijssel aan de ondersteuning van mantelzorgers en aan het begeleiden van vrijwilligers.

mantelzorgnetwerk-logo.jpg

vrijwillige-thuiszorg.jpg

Intensief gebruik van Mezzo

Beide organisaties zijn lid van Mezzo en werken daar al geruime tijd met MezzoRegistratie om daarin de verleende diensten aan mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers te registreren. Vooral Stichting Thuiszorg Overijssel heeft veel betekend in de ontwikkeling van MezzoRegistratie en gebruikt het systeem intensief. Voor Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland is MezzoRegistratie belangrijk om het overzicht te houden over alle dossiers waar de organisatie diensten aan verleend. Meer over deze organisaties en de samenwerking is hier te lezen.

Traject van start

Gisteren ging het traject van start in de kerngroep. De kerngroep bestaat uit een of meer medewerkers die veel van MezzoRegistratie weten én die veel weten over hoe de nieuwe applicatie ingericht moet gaan worden. In de eerste sessie hebben we vooral het proces met elkaar besproken en de inhoud met elkaar gedeeld. Wat zijn de aandachtspunten, de eisen en de wensen? Daarin is de begeleiding aan mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers uitgebreid aan de orde gekomen.

De volgende stap

Novire zal een ontwerp gaan uitwerken en de verdere inrichting van de Qsuite verzorgen. In de tussentijd vragen beide organisaties hun databases van MezzoRegistratie op, waardoor er ook een analyse op data kan plaatsvinden. Hierna kan de testfase beginnen. In dit document staat nader beschreven hoe we het gehele traject met elkaar gaan vormgeven:

Inrichten en implementeren van de Qsuite:Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.