De Qsuite – de softwareoplossing van Novire – heeft een aantal weken geleden een transformatie ondergaan. Er is een nieuwe stijl uitgerold die de applicatie gereed maakt voor mobiel gebruik, zoals op tablets en smartphones. We zijn nu weer een stap verder in de gebruiksvriendelijkheid van deze nieuwe stijl.

Onder één knop: dat is zoeken!

Tot nu toe werden alle menu-items onder één knop getoond. Allemaal onder elkaar. Niet gebruiksvriendelijk, want je kan zo ‘de weg gemakkelijk kwijt raken’.

Het menu in de oude weergave Het menu in de oude weergave

Beter is: intuïtief op basis van processen en taken

We zijn er meteen mee aan de slag gegaan om dit te verbeteren zodat niet alle items onder één knop geplaatst zijn, maar dat meerdere knoppen in de blauwe balk staan. Zo hoeven we niet meer te zoeken waar we op moeten klikken.

Het menu in de nieuwe weergave Het menu in de nieuwe weergave

De indeling van de knoppen in de blauwe balk stemmen we af op de processen en taken die de gebruiker moet uitvoeren. Zodat je in het klantdossier bijvoorbeeld snel kan gaan van Personalia naar Intake. Van Intake naar Plan en naar Rapportages en Evaluaties. Een logische volgorde voor logisch gebruik.

Bovendien kunnen we vanuit de knoppen in de blauwe balk meerdere ‘submenu-lagen’ gebruiken, zodat alle functies in de Qsuite veel compacter – en daardoor logischer overzichtelijker- worden weergegeven.

Flexibel, zodat ‘maatwerk de standaard is’

Het vroeg puzzelwerk om het menu zo te maken zoals het nu is. Niet dat het zo ingewikkeld is om een menu in de blauwe balk te maken. Dat is niet zo spannend. Wat wel spannend is, is dat ook dit onderdeel van de software ‘flexibel’ moet zijn. Zodat iedere organisatie voor iedere gebruiker of voor ieder klanttype zelf kan bepalen hoe de indeling moet zijn.

De Qsuite is namelijk zó ontwikkeld dat ‘maatwerk de standaard is’. De Qsuite voegt zich in alles naar de wensen en werkwijzen van de organisatie. Zodat het helemaal ‘maatwerk’ is, maar dat gewoon standaard in de licentie en service zit. Dat principe is in alle onderdelen van de software doorgevoerd. Zo ook uiteraard in dit menu-onderdeel.

Advies en hulp

Novire ondersteunt u uiteraard bij de aanpassing die bij u moet worden doorgevoerd. We zullen u daarvoor binnenkort een voorstel doen, zodat we dat voor u en bij u kunnen implementeren.

Meer weten? Neem contact op met Novire »