We zijn er trots op deze week weer een nieuwe release te mogen presenteren van de Qsuite. Met een heel aantal nieuwe functionaliteiten zijn we gereed voor de live-gang van de Qsuite als vervanger voor MezzoRegistratie én bieden we al onze klanten weer prachtige nieuwe mogelijkheden.

De belangrijkste updates zetten we hierbij op een rij:

Labels bij de dossiers

In de eerste plaats is het vanaf nu mogelijk om aan dossiers van klanten en medewerkers eigen ‘labels’ te hangen. Labels zijn eigenlijk een soort ‘kenmerken’ waaraan je het dossier beter kunt herkennen.

Deze labels zijn helemaal zelf vrij in te stellen. Ieder label heeft een naam en een kleur. Je bepaalt zelf de naam en de kleur. Uit het kleurenpalet kies je de kleur die het beste past en die zich duidelijk onderscheidt.

Zo ontstaat er mooi uiteenlopende rij met verschillende ‘labels’ die allemaal op een dossier geplakt kunnen worden.

Bij het aanmaken van een dossier kun je dan één of meerdere labels op een dossier plakken. Hier is een dossier heel vrij in te delen en te categoriseren.

Vervolgens worden de labels zichtbaar op de voorbladen van de dossiers, zodat je daar in één oogopslag kunt zien in welke categorie – of categorieën – dit dossier is ingedeeld.

Daarnaast is door de applicatie heen, in verschillende onderdelen, op deze filters ‘te filteren’. Zo kan je in een grote hoeveelheid dossiers toch snel de dossiers vinden die je zoekt.

Statussen van de dossiers beter inzichtelijk

Nu we toch met kleuren in de weer zijn, kunnen we die ook nog beter benutten. Niet alleen labels hebben namelijk kleuren, maar ook de statussen van de dossiers.

Is een dossier in de aanmeldingsfase? Is deze actief? Of juist gearchiveerd? Ook deze statussen kunnen zo hun eigen kleuren hebben.

Deze kleuren stemmen we als Novire altijd zoveel mogelijk af op de huisstijl van de organisatie. De statuskleuren waren al zichtbaar op de beheerpagina’s, maar zijn dat vanaf nu ook op de startpagina’s van de medewerkers.

Maar dat niet alleen: ook op alle zoekpagina’s door de Qsuite heen is de kleur en de inhoud van de status van het dossier snel inzichtelijk.

Wie is wie? Nog beter inzicht!

Wanneer grote netwerken beheerd moeten worden met de Qsuite, dan staan er niet alleen veel klanten, medewerkers en vrijwilligers in de database, maar ook veel relaties. Relaties kunnen mantelzorgers zijn, verwijzers, aanmelders, verzorgden of gewoon een familielid of professioneel hulpverlener.

Om beter inzicht te hebben in ‘wie wie nu is’ is het vanaf vandaag mogelijk om op de personenpagina met een simpele muisveeg te zien wie nu wie is. Sommige personen zijn namelijk van veel anderen een relatie. Hele netwerken liggen immers in de Qsuite vast, maar wie hoort nu bij wie?

Door met je muis over het blokje van de relatie te schuiven, zie je in één oogopslag bij wie deze persoon hoort. Lekker snel inzicht, zonder dat je door hoeft te klikken!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.