Hoewel we nog steeds druk zijn met de uitrol van de major release van drie weken geleden, hebben we dit weekeinde toch ook alweer een tussenrelease van de Qsuite kunnen uitbrengen. Dit keer heeft de update volledig betrekking op het documentenbeheerssysteem in de Qsuite.

Lees hier meer over de major release.

Documenten vormgeven met afbeeldingen

We konden in het documentenbeheerssysteem al langer afbeeldingen plaatsen in het bestand, maar deze werden altijd onderaan de pagina weergegeven. Vanaf nu is het mogelijk om plaatjes tussen de tekst door te plaatsen. Hierdoor kunnen alle afbeeldingen op de juiste plaats weergegeven worden en verschijnt het volledige document integraal op het scherm.

Afbeeldingen documenten

Daarom volledig digitaal werken en geen bijlagen meer

Door deze aanpassing is het mogelijk om volledige handleidingen, instructies of beleidsdocumenten integraal in de Qsuite te plaatsen. Tot nu toe plaatsten we nog wel eens complexere documenten, met veel afbeeldingen, in een bijlage maar de gebruiksvriendelijkheid nam daardoor af. Dat is nu niet meer nodig, want de documenten kunnen integraal gepubliceerd worden en overal vanuit de applicatie Qsuite worden aangeroepen en getoond.

Printen naar Word

Voor diegenen die toch graag nog een afdruk maken van een document, is die functie uiteraard ook beschikbaar. Direct naar Word, in de eigen huisstijl, worden de documenten met afbeeldingen afgedrukt. Iedere organisatie kan de eigen huisstijl helemaal instellen.

Bij het printen naar Word kan per document ingesteld worden of het geprinte document nog bewerkt moet kunnen worden of niet. Wanneer we het documentenbeheer helemaal ‘dicht leggen’ dan zorgen we ervoor dat het document niet meer bewerkbaar is.

Printen naar Word

Printen naar PDF

Vanaf deze release kunnen documenten ook rechtsreeks naar PDF geprint worden. Anders dan bij de Word-print gaat niet de volledige huisstijl mee in de download, maar uiteraard wel alle inhoud.

Printen naar PDF

Een eigen documentnummer toevoegen

Tot slot is het in deze update ook mogelijk geworden om een eigen documentnummer toe te voegen. Dit nummer wordt geprint op de download. Uiteraard kent Qsuite ook automatisch een nummer toe, maar wanneer voor de herkenbaarheid een eigen nummer nog gewenst is, dan is deze mogelijkheid er nu ook.

Documentnummer