Blog »

Een écht goede kwaliteitscertificering in de zorg belangrijker dan ooit

Blog

Sinds Martin van Rijn in maart een brief naar de Tweede Kamer zond waarin stond dat de verplichte kwaliteitscertificering voor de Wet Langdurige Zorg niet meer verplicht zou zijn, stond het fenomeen ‘gecertificeerd kwaliteitssysteem’ weer even in de belangstelling. Is het nog wel verplicht? Hoe verhoudt zich de gangbare ISO- of HKZ-certificering zich nu tot het nieuwe Kwaliteitskader Verpleegzorg? Hoe maak je aantoonbaar dat je aan het Kwaliteitskader Verpleegzorg voldoet? Heb je een ISO- of HKZ-certificering nog wel nodig?

Lees meer

Het herordenen van publiek naar privaat: het heeft meer impact dan je denkt

Blog

Er is een immense verschuiving aan de gang in het sociale domein. In 2015 zijn veel wetten veranderd en deze hebben grote impact op alle betrokkenen. De regie ligt meer en meer bij gemeenten en bij verzekeraars. Er is sprake van het scheiden van wonen en zorg. Het wordt niet vaak uitgesproken, maar er is een complete herordening gaande tussen het publieke en het private domein. Deze herordening heeft veel grotere gevolgen voor betrokkenen dan je op het eerste gezicht zou denken. De markt staat op zijn kop en niets is meer hetzelfde.

Lees meer
Meer blogs

Nieuws »

Meer nieuws

Klantcases »

IPSO

Case

Stichting IPSO is de brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland. Binnen IPSO werken inloophuizen en psycho-oncologische centra samen aan kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige psychosociale zorg voor mensen met kanker en hun naasten. IPSO is er om inloophuizen en psycho-oncologische centra te versterken, zodat deze – ieder op hun eigen wijze – alle mensen met kanker en hun naasten op maat gesneden zorg en ondersteuning kunnen bieden. Stichting IPSO doet dit onder andere door een eenduidig kwaliteits- en registratiesysteem.

Lees meer

Allcura

Case

“We werken nu efficiënter dan voorheen. We zijn destijds met Novire in zee gegaan omdat we wilden digitaliseren en omdat de denkwijze ons aanspreekt. De klant is altijd het startpunt, dan komt de medewerker, ten slotte de organisatie. Zo maken we de stap van aanbod- en organisatiegericht naar klantgericht. Het systeem werkt perfect, maar de denkomslag was voor iedereen even wennen. Het is echt anders, maar het is het absoluut waard.” Bianca van der Meer, bestuurder

Lees meer
Meer klantcases