Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten in Leiden e.o. Eva is lid van Mezzo en via Mezzo zijn we met elkaar in contact gekomen.

Logo Eva

MezzoRegistratie

Ook Eva, een onderdeel van ActiVite, gebruikt voor haar registratieprocessen op dit moment MezzoRegistratie. Nu dat systeem aan het einde van dit jaar niet meer ondersteund zal worden, is het zaak te zoeken naar een goede vervanger.

Eva heeft onderzoek gedaan of de mogelijkheden tot registratie ook ondergebracht konden worden in het Elektronisch Clientendossier dat ActiVite gebruikt, maar de eisen en de wensen bleken te specifiek.

De persoon in plaats van de klant of de medewerker

Bij de informele zorg gaat het namelijk allereerst om de persoon. Deze staat centraal en een persoon kan vervolgens meerdere rollen – dus meerdere dossiers – hebben.

In traditionele ECD’s gaat het om een klant en een medewerker en deze kunnen eigenlijk nooit een zelfde persoon zijn. In het fundament van de systemen liggen de zaken dus anders. Daardoor kunnen de registraties van de informele zorg niet zomaar in allerlei systemen gepast worden.

Migratie geen sinecure

Daarbij komt dan nog dat alle gegevens vanuit MezzoRegistratie zorgvuldig gemigreerd moeten worden. het gaat om veel personen, veel dossiers en veel historische data die van belang zijn voor de rapportages.

Inspirerende kennismaking

Afgelopen vrijdag mochten we elkaar in breed verband ontmoeten. Eva had al eerder kennis gemaakt met de demo-omgeving. Nu gingen we in breder verband daarover met elkaar in gesprek.

Het werd een mooie en inspirerende ontmoeting. ‘Met recht spreken we hier met een kenniscentrum’ was een gehoorde opmerking. En dat is precies waar het om gaat: dat we met elkaar in gesprek kunnen zijn over de inhoud en zo de Qsuite steeds beter laten aansluiten op waar een organisatie als Eva in de praktijk mee te maken heeft.

Start in augustus

Nu de kennismaking succesvol was, zullen de overeenkomsten worden getekend. In augustus zullen we dan met elkaar het inrichtings- en migratietraject starten.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.