Opnieuw mogen we een nieuwe samenwerking aankondigen. Morgen starten we met de eerste workshop bij Mantelzorgsteunpunt Roosendaal en Mantelzorgsteunpunt Rucphen. Deze mantelzorgsteunpunten zijn onderdeel van Groenhuysen.

Mantelzorgsteunpunt Roosendaal

Mantelzorgsteunpunt Rucphen

Mantelzorgsteunpunt

Mantelzorgsteunpunt Roosendaal en Mantelzorgsteunpunt Rucphen bieden alle mantelzorgers, jong en oud, in de gemeente Roosendaal en Rucphen ondersteuning.

Op de website staat het volgende beschreven:

'Vrijwel iedereen krijgt wel eens te maken met mantelzorg. Vanuit persoonlijke betrokkenheid zorgt u min of meer vrijwillig voor een dierbare. Maar mantelzorg komt er altijd extra bij, naast andere zaken in het leven die belangrijk zijn, zoals een gezin, werk, hobby en sociale contacten. Om dat vol te kunnen houden is het belangrijk om op tijd hulp te vragen en niet te wachten tot het geestelijk of lichamelijk te zwaar wordt.

Bij het mantelzorgsteunpunt neemt een consulente de tijd om te luisteren naar uw verhaal. Zij kent bovendien de weg binnen de wereld van de mantelzorg en kan u adviseren over ondersteuningsmogelijkheden, taakverlichting, praktische en financiële hulp. Registreert u zich als mantelzorger in de gemeente Roosendaal of Rucphen, dan ontvangt u bovendien de Groenhuysenpas voor mantelzorgers.'

Kennispartners

Novire gelooft er in om kennispartner te zijn. En om vanuit een kennispartnership goede software te bieden die als een service wordt aangeboden: kennis als een service dus.

Mezzo heeft als koepelorganisatie van organisaties voor informele zorg (vrijwilligers- en mantelzorgersondersteuning) Novire gevraagd om een alternatief te bieden voor MezzoRegistratie. Dit registratiesysteem is sinds 2009 bij ongeveer 50 lidorganisaties in gebruik, maar heeft een upgrade nodig om aan de eisen van de huidige tijd te voldoen.

Met slimme oplossingen kan Novire niet alleen een registratiesysteem, maar veel meer een procesmanagementsysteem inzetten. MezzoRegistratie wordt zo niet alleen vervangen, maar veel meer duurzaam getransformeerd naar een kennissysteem nieuwe stijl. Alle lidorganisaties hebben hun eigen inrichting, maar door de gemene deler van alle organisaties kan er ook slim kennis gedeeld worden.

Zo gaan we dus nu ook voor deze Mantelzorgsteunpunten deze eigen unieke inrichting van de Qsuite gereed maken, om daarna de gegevens vanuit MezzoRegistratie te kunnen migreren.

De laatste punten op de i bij de eerste organisaties

Inmiddels worden de laatste punten op de i gezet bij de migraties van de eerste organisaties. Wanneer deze migraties helemaal tot in de finesses afgerond zijn, is het pad volledig gebaand en daar gaan de Mantelzorgsteunpunten voordeel van hebben. Morgen starten we het traject en we kijken er erg naar uit!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.