Opnieuw zijn we nieuwe samenwerkingen gestart. Met trots kondigen we niet één maar drie samenwerkingen in een keer aan! Samen met CIZOP, Toon Hermanshuis en Stichting de Brug werken we aan een goede inrichting van de Qsuite. Vorige week maandag hebben we zelfs al met elkaar de eerste sessie gehad om alle informatie met elkaar te delen.

CIZOP

In de eerste plaats mogen we de Qsuite leveren aan het CIZOP. Dit Centrum Informele Zorg Ondersteuning Parkstad is formeel geplaatst bij de MeanderGroep in Landgraaf. CIZOP is een netwerkorganisatie van het Steunpunt Mantelzorg, Ruggesteun, Buddyzorg Limburg en het Toon Hermans Huis in Parkstad Limburg. In de Qsuite gaan we in een omgeving – één database – de werkwijzen faciliteren van het Steunpunt Mantelzorg, Ruggesteun en Buddyzorg Limburg.

steunpunt-mantelzorgers.jpg

Het Steunpunt Mantelzorg ondersteunt Mantelzorgers door cursussen en opleidingen maar ook door individueel contact.

ruggesteun.jpg

Ruggesteun is een vrijwilligersorganisatie met als werkgebied Parkstad Limburg. Ruggesteun biedt in Parkstad ondersteuning aan mantelzorgers die in de thuissituatie zorgen voor mensen met dementie, (chronisch) langdurig zieken, gehandicapten of mensen die stervende zijn.

buddyzorg-limburg.jpg

Buddyzorg Limburg is een provinciale vrijwilligersorganisatie die sociaal emotionele en praktische steun biedt aan kinderen, jongeren en volwassen met een ernstige lichamelijke ziekte. Buddyzorg zet ook in op preventie door gezondheidsvoorlichting te geven in het kader van leefstijlbewustwording ter voorkoming van HIV en aids, obesitas en andere lichamelijke aandoeningen.

Toon Hermanshuis

De laatste organisatie welke deelneemt aan het CIZOP is het Toon Hermans Huis in Parkstad Limburg. Deze organisatie maakt onderdeel uit van de landelijke stichting voor inloophuizen voor mensen met kanker: IPSO. Novire werkt al samen met IPSO, waardoor het inloophuis al met dezelfde applicatie werkt. Uiteraard zullen de databases gescheiden zijn en zal de inrichting net wat anders uitpakken.

Stichting De Brug

Stichting De Brug uit Geleen heeft ook haar eigen database en inrichting. Daar waar het steunpunt Mantelzorg, Ruggesteun en Buddyzorg Limburg samenwerken in één omgeving, heeft stichting De Brug wel baat bij een eigen omgeving. Kennis delen en gebruik maken van slimme oplossingen en toch je eigen unieke organisatie terugzien in de Qsuite: dát is win-win-win!

stichting-de-brug.jpg

Stichting De Brug bouwt bruggen en reikt de hand aan diegenen die het hard nodig hebben. De organisatie zorgt samen met haar vrijwilligers voor een adempauze voor heel veel mensen in de regio.

Bijzondere uitdaging in de migratie

Alle organisaties zijn lid van Mezzo en werken vanuit daar al geruime tijd met MezzoRegistratie om daarin de verleende diensten aan mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers te registreren. De applicatie MezzoRegistratie wordt uitgefaseerd, met de overgang naar de Qsuite hebben de organisaties een duurzame en toekomstbestendige oplossing. In de komende tijd gaan we de inrichting van de Qsuite en de migratie regelen. Bij de migratie is nog wat bijzonders te melden, want twee afzonderlijke databases van het Steunpunt/Ruggesteun én buddyzorg moeten worden samengevoegd tot één database in de Qsuite. We kijken uit naar een prettige en uitdagende samenwerking!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.