Er zijn weer nieuwe systeeminstellingen toegevoegd aan de Qsuite. De aanleiding hiervoor was de migratie van de gegevens vanuit MezzoRegistratie bij de organisaties voor mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg.

Informele zorg: een groot netwerk bedienen met weinig mensen

In de afgelopen maanden en weken mochten we heel intensief optrekken met veel organisaties voor de informele zorg: mantelzorgsteunpunten en vrijwilligersorganisaties. We zijn onder de indruk geraakt van de manier waarop een kleine groep medewerkers heel vaak hele grote netwerken van mantelzorgers en vrijwilligers bedienen.

Bij de migraties van alle gegevens uit MezzoRegistratie bleek dit ook maar eens te meer: maar liefst duizenden personen en dossiers kwamen mee de Qsuite in.

Wie heeft er inzage?

In de Qsuite houden we heel strikt de rollen en de toegangsrechten tot dossiers gescheiden. Dit uiteraard in verband met de bescherming van de persoonsgegevens. Je hebt rechten op een dossier wanneer je eerst verantwoordelijke bent voor een dossier of wanneer je expliciet toestemming hebt gekregen om bij een dossier te kunnen. Dat is de meest strakke instelling. Al eerder maakten we het mogelijk om dossiers ook in teams automatisch te delen. Dat scheelde het met de hand aanzetten van de rechten per dossier, per teamlid.

Een nieuwe instelling is nodig... en nu ook beschikbaar!

Nu echter bemerkten we dat wanneer je duizenden dossiers in het systeem zet zonder eerst verantwoordelijke – dat was immers in MezzoRegistratie niet op deze manier vastgelegd – dat dan dossiers niet automatisch binnen een team gedeeld werden. Ook is het zo dat bij de informele zorg juist alle dossiers wel gedeeld worden binnen het team. Met maar een kleine groep mensen moet je een heel netwerk bedienen en daarom moet je wel overal bij kunnen. Tijd voor een nieuwe instelling dus!

Deze nieuwe functie is inmiddels gereed:

Systeeminstellingen

Door het vinkje aan te zetten bij ‘medewerkers kunnen alle klanten zien’ worden alle dossiers van alle mantelzorgers en hulpvragers gedeeld met alle collega’s.

En door het vinkje aan te zetten bij ‘medewerkers kunnen alle medewerkers zien’ worden alle vrijwilligers- en medewerkersdossiers gedeeld. Alle dossiers zijn dan toegankelijk. Uiteraard schermen we nog wel per rol af wát je vervolgens in de dossiers mag en kan zien. Zo kan een collega uiteraard nooit inhoudelijk inzage hebben in het medewerkersdossiers van een collega. Dat kan alleen de directeur.

Nu deze instelling gereed is, kan de migratie weer verder getest worden door de eerste organisaties die met de Qsuite zijn gestart: de Manteling Walcheren in Middelburg, Steunpunt Mantelzorg Zuid in Maastricht en stichting ZIJN op Goeree-Overflakkee.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.