We berichtten er al eerder over: Novire is in de afgelopen maanden aan de slag gegaan om voor de organisaties die mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen een passende registratie-oplossing te ontwikkelen. Modern, duurzaam, ‘verander-bestendig’ en klaar voor de toekomst. Nu is het dan zo ver: Novire is klaar voor het bedienen van deze Mezzo-lidorganisaties wanneer zij van hun huidige systeem MezzoRegistratie willen overstappen naar de Qsuite van Novire.

Een prachtige oplossing met alle mogelijkheden

Het is een prachtige oplossing geworden. Met alle mogelijkheden erin. In de vorige maand hebben we kennis mogen maken met drie lidorganisaties die ons alles hebben verteld en laten zien over hun werkwijzen. Met die informatie zijn we aan de slag gegaan. We hebben flinke slagen kunnen slaan.

Is het dan al helemaal klaar?

Nee, het is in de eerste plaats nooit helemaal klaar. De omgeving blijft veranderen, de technische mogelijkheden ontwikkelen zich continu en de wensen blijven veranderen. Daarom gaan we continu door met het verder ontwikkelen van de software. Maar daarnaast begint het ‘maatwerk’ ook pas bij de uitrol en implementatie bij de lokale organisaties. Dan begint het pas echt.

Dan wordt de oplossing die er nu al is, verder op maat toegesneden voor iedere organisatie. Op basis van de lokale situatie. Op basis van de eigen wensen en eisen. Bovendien hebben we zelf ook nog een wensenlijstje waar we de maanden juni, juli en augustus voor gaan gebruiken. Zo kunnen we de huidige oplossing nog meer mogelijkheden geven. De uitrol vanaf september moet namelijk soepel en gestructureerd verlopen. Hoe meer mogelijkheden er al standaard aanwezig zijn, om flexibel ‘als maatwerk’ te gebruiken, hoe korter de klappen zijn in het najaar.

Altijd een moeilijk proces

Het overgaan van een bestaande applicatie, waar alle gegevens in zitten en waar iedereen mee weet te werken, naar een nieuwe oplossing is niet eenvoudig. Novire realiseert zich dat maar al te goed. Dat blijft een ingrijpend proces. Hoe soepeler de overgang loopt, hoe beter het is. Novire heeft daarvoor alle voorbereidingen al getroffen en zet zich in dit zo goed mogelijk te begeleiden en verzorgen. We weten als geen ander dat ‘tijdens de verbouwing de winkel gewoon open blijft’. We zijn daarom ook blij dat Mezzo en Xsarus, als leverancier van het huidige systeem MezzoRegistratie, zich ingespannen hebben en de applicatie tot eind 2016 beschikbaar blijft.

De tijd nemen om elkaar te leren kennen

Het is belangrijk om elkaar te leren kennen. Vooral omdat het niet eens zozeer gaat om het ‘aanschaffen van een registratiesysteem’ of ‘het kopen van software’. Software is immers maar een middel. Het gaat er meer om dat we in staat zijn om met elkaar een samenwerkingsrelatie te hebben waarin we kunnen schakelen met elkaar om de software blijvend te laten aansluiten. Om kennis te maken met de Mezzo-lidorganisaties organiseert Novire op 18 juni aanstaande 's middags een kennismakingsbijeenkomst in Amersfoort. De leden zijn hier inmiddels voor uitgenodigd.

Duidelijkheid voor alles: een uitgebreide folder

In een goede samenwerkingsrelatie is het ook belangrijk dat er duidelijkheid is. Een voorwaarde voor goede samenwerking: helderheid en duidelijkheid. Om hierin alvast een belangrijke stap te zetten, heeft Novire een folder ontwikkeld waarin alle vragen en antwoorden op een rij staan. Meer over onze samenwerking met Mezzo inclusief uitgebreide folder vindt u hier.

Meer weten? Neem contact op met Novire »