We zijn er trots op vandaag een geheel nieuwe opleiding over kwaliteitsmanagement nieuwe stijl aan onze klanten te mogen aanbieden!

Opleiding kwaliteitsmanagement

Sinds dit jaar breed uitgerold

Juist omdat het netwerk zich heel snel uitbreidt, is de leeromgeving van groot belang. Door de leeromgeving kunnen we kennis nog meer standaardiseren en gemakkelijker delen.

In 2016 zijn we gestart met het beschikbaar stellen van de leeromgeving aan al onze klanten. Zowel in de informele zorg als in de formele zorg.

De techniek achter de leeromgeving is vanaf medio 2015 flink beproefd. Het is in de afgelopen maanden al volop toegepast voor het Hoornbeeck College. Sinds de zomer van 2015 zijn er namelijk al ruim 250 docenten en studenten van het Hoornbeeck College volop bezig met de opleiding Wijkgericht werken.

Dit is één van de opleidingen die de Improvement Academy bevat. Een andere opleiding is de opleiding voor auditoren van het Improvement Model.

Kwaliteitsmanagement

Lessen over kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement gaat over verbeteren, over groeien en over excelleren. Dat gaat niet over één bepaald gebied van de organisatie. Nee, het gaat over de héle organisatie en het gaat over een manier van leren, denken en dus vooral: continue verbeteren.

Kwaliteitsmanagement is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor organisaties. De manier waarop het kwaliteitsmanagement wordt ingezet is mede afhankelijk van de ontwikkelfase waarin een organisatie zich bevindt. In de organisatiekunde is daar veel informatie over te vinden. Voordat we op de principes van kwaliteitsmanagement in gaan, kijken we dus ook eerst nog naar wat organisaties zijn.

In de komende lessen gaan we dan dieper in op kwaliteitsmanagement, op de onderdelen die je bij het kwaliteitsmanagement helpen, op processen, op verbeteren, op kwaliteitsnormen, maar vooral ook op ‘kwaliteitsmanagement nieuwe stijl’ waarbij de klant en de maatschappelijke meerwaarde het vertrekpunt vormen en niet langer het kwaliteitssysteem zelf het doel is, maar alleen maar een handig hulpmiddel.

Jouw rol

Wanneer je kwaliteitsmanager bent, of wanneer je gewoon alles van kwaliteitsmanagement wilt weten, dan is deze opleiding bij uitstek geschikt voor jou.

Maar dat niet alleen; we raden deze opleiding aan aan iedereen die gestructureerd, procesmatig en met een oog voor alle mogelijke verbetering wil werken en wil leren hoe kwaliteit daarbij helpt.Het gaat namelijk vooral om leren en verbeteren. Binnen organisaties, maar dat begint bij leren en verbeteren op persoonlijk niveau.

Vanuit de opleiding over het primaire proces raken we alle aspecten van de kwaliteitszorg ook aan, maar dan echt ingestoken vanuit de rol van de zorgprofessional. In deze opleiding kijken we naar dezelfde materie, mar dan vanuit de rol van beleid en kwaliteit.

Kennis staat voorop, systemen volgen

Door deze leeromgeving van Novire kun je kennis opdoen. Nu, maar ook blijvend. Als kenniscentrum werken we bij Novire deze kennis telkens weer bij, zodat jij heel makkelijk ‘een leven lang kan leren’.

Met kennis heb je goud in handen, want met kennis kan je zelf je eigen werkwijze weer vormgeven en toepassen. Hoe meer je weet, hoe meer je ook zelf kunt bedenken wat het beste past in jouw specifieke situatie en wat het beste is voor de klant en de organisatie.

Kennis doe je op door te lezen, maar vooral ook door te doen. Daarom hebben we naast de leeromgeving ook de werkomgeving waarin je het geleerde praktisch kunt toepassen. Wanneer jouw organisatie met de Qsuite werkt, is dat ideaal, want je past gewoon in de praktijk toe wat je leert.

Het kan goed zijn dat jouw organisatie ook met andere systemen werkt. Dat is geen probleem. Maak dan de vertaling van de procesonderdelen van hoe het in de Qsuite werkt naar andere systemen. De knoppen en schermen zien er dan misschien anders uit, maar je begrijpt de beoogde werking van een systeem wel beter. Het gaat niet zozeer over de knoppen namelijk, maar veel meer over de kennis in algemene zin. Welkom bij de leeromgeving waar je deze kennis altijd 'onder knop hebt'.

Wilt u meer weten of zelf ook eens een kijkje nemen?

Hier leest u meer over de werking van de Improvement Academy in de leeromgeving, maar we hebben ook altijd een demo-account voor u klaar liggen.

Improvement Academy | Hoe werk ik in de leeromgeving? from Evelien Verkade

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.