We waren er met elkaar al wel achter gekomen, dat het plan kopiëren wel heel handig zou zijn. Want wat doe je als je eigenlijk netjes een nieuw plan wilt maken? Met mooie aansluitende start- en einddata? Maar er wijzigt niet zo veel? Dan zou het heel handig zijn om een plan te kunnen kopiëren. Vanaf vandaag kan het!

Het scheelt tijd

Dat scheelt veel tijd wanneer je een plan evalueert en het blijft grotendeels hetzelfde. Of wanneer je als wijkverpleegkundige signaleert dat er maar één handeling bij of af hoeft. Laat je huidige plan in tact, kopieer, pas start- en einddata aan en daarna de inhoud. Klaar is Kees!

Plannen kopiëren

Niet altijd kopiëren

We moeten wel blijven opletten, want we kunnen niet altijd het plan kopiëren. Heb je een nieuwe meting uitgevoerd van de zelfstandigheid? Of van de risico’s? Is de situatie echt veranderd? Maak dan een nieuw plan aan, want dan krijg je vanuit die meting namelijk weer nieuwe voorsteldoelen. Doelgericht te werk gaan, betekent dat je ook met een frisse en zuivere blik weer naar de doelen moet kijken. Maak dus goed je afweging wanneer je wel en niet een plan kopieert.

Een vuistregel voor de wijkverpleegkundige

Om je te helpen hebben we een schema gemaakt dat je als vuistregel kunt gebruiken. Wat doe je wanneer er wat veranderd? Wanneer maak je een kopie? En wanneer maak je een nieuw plan? Bekijk in het schema wat de situatie is en wat je moet doen.

Schema plannen maken

Een vuistregel voor de begeleider

Datzelfde geldt voor de begeleider die behandeling of begeleiding biedt. Kijk wanneer je weer opnieuw meet en wanneer je echt vanaf de basis een nieuw plan opbouwt, om recht te doen aan de nieuwe situatie op het gebied van zelfstandigheid. Of bepaal wanneer de situatie zo hetzelfde blijft dat je het plan kopieert.

Schema voor begeleider

Hoe werkt het?

In deze instructie zie je hoe het kopiëren van het plan in zijn werk gaat:

Instructie Qsuite | Hoe kopieer ik een plan? from Evelien Verkade

Meer weten over het opstellen van plannen of het indiceren?

We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Lees hier meer over het opstellen van plannen:

Handleiding Qsuite | Wat is een plan opstellen en hoe doe ik dat? from Evelien Verkade

Lees hier meer over het indiceren:

Handleiding Qsuite | Wat is een indicatie, hoe stel ik die op en hoe leg ik die vast? from Evelien Verkade

Deze handleidingen zijn ook beschikbaar in de Qsuite onder het video-knopje rechts in scherm, op het moment dat je op de pagina van het plan of de pagina van het indiceren bent.

Handleiding in Qsuite

Meer weten? Neem contact op met Novire.