Nadat we vorige week Stichting ZIJN in Oude-Tonge en Manteling Walcheren te Middelburg mochten bezoeken, reisden we gisteren af naar Maastricht. Ook bij Steunpunt Mantelzorg Zuid bespraken we de laatste stappen tot de migratie van alle gegevens vanuit MezzoRegistratie. Ook hebben we al stilgestaan bij de mogelijkheden om de gegevens op een vernieuwende wijze te gaan ontsluiten via management rapportages.

Een spannend proces vraagt om strakke sturing

Ook voor Steunpunt Mantelzorg Zuid is de migratie een zeer spannend proces. We hebben gezien dat de eerste gegevens ‘over zijn’. In de komende dagen volgen de volgende stappen om alle gegevens over te krijgen. Dan rest er nog een korte periode voordat er definitief overgeschakeld kan worden op de Qsuite als vervanging van MezzoRegistratie. We doen dit aan de hand van het volgende stappenplan:

Inrichten en implementeren van de Qsuite:Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Het inrichten van de Qsuite naar de wensen van de organisatie vindt parallel plaats aan de migratie. Ook daar hebben we een routekaart voor. Stap voor stap migreren we, maar schonen we ook gegevens op. Een intensieve, maar ook heel waardevolle klus.

Migratie vanuit MezzoRegistratie | Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Door de leeromgeving

Terwijl we vanuit Novire druk bezig zijn met de migratie verdiepen alle medewerkers van de organisatie zich inmiddels in de mogelijkheden en werkwijzen in de Qsuite. De leeromgeving van de Qsuite faciliteert hen daarin.

Management rapportages

Wanneer de migratie gelukt is, en alle gegevens zijn overgezet, dan kan er in de Qsuite gewerkt worden, maar ontstaat ook meteen de behoefte aan goede management rapportages. Om ook dit proces goed te faciliteren, ontwikkelde Novire dit document:

Management rapportages | wat zijn de mogelijkheden voor de informele zorg? from Evelien Verkade

Interessant wordt het om met elkaar – en ook stakeholders – te onderzoeken hoe de rapportages nog beter kunnen gaan aansluiten op de wensen van de huidige en de toekomstige tijd!

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.