Het rapporteren op doelen kon in het klantdossier in de Qsuite al langer. Op veler verzoek is er de mogelijkheid aan toegevoegd om nu ook te rapporteren op leefgebieden en acties.

Doelgericht rapporteren

Rapporteren heeft meerdere functies. Uiteraard is het bedoeld als overdracht naar collega’s wanneer zich noemenswaardige zaken hebben voorgedaan en als verantwoording voor geleverde activiteiten. Maar belangrijker is nog wel om te zien of we nog ‘on track’ zijn. Dat wil zeggen: zijn we nog bezig om de vooraf uitgestippelde route te bewandelen.

In het plan hebben we als klant en medewerker samen namelijk een planning uitgedacht. Aan de hand van deze acties gaan we gezamenlijk aan de slag om de doelen te bereiken. In de rapportages hebben we voor onszelf de mogelijkheid om even te reflecteren of we nog de goede dingen aan het doen zijn. We rapporteren doelgericht: draagt wat we doen bij aan het behalen van de doelen?

Leefgebieden en acties

We konden al langer per rapportage één of meerdere doelen selecteren. Veel organisaties vroegen ons echter ook om de mogelijkheid om leefgebieden en acties te kunnen kiezen. We hebben deze verzoeken gehonoreerd en vanaf nu is dat mogelijk!

Kies één of meer leefgebieden en je zult zien dat je daarna de doelen uit deze leefgebieden kunt kiezen. Kies je daarna weer één of meer doelen, dan zie je de daarbij behorende acties. De selecties komen uit alle actuele plannen op het moment van rapporteren.

De Qsuite kijkt op het moment dat je rapporteert welk plan of welke plannen er actueel zijn. En daarna welke leefgebieden er doelen en acties hebben. Zijn deze doelen en acties er niet vandaag, dan worden ze uiteraard ook niet bij de rapportage getoond.

Kies wat je wil

Je kunt zelf kiezen op welk niveau je wilt stoppen. Wil je alleen op één of meerdere leefgebieden rapporteren, dan vink je alleen die aan. Wil je dat doen per doel, dan kan dat ook. Wil je dat doen per actie? Dan kies je die. Bij het printen kan je rapportages per leefgebied uitdraaien en alle rapportages van dat leefgebied worden dan geprint.

Instructie

In deze instructie is te zien hoe het rapporteren op doelen werkt. De instructie is uiteraard aangepast op deze nieuwste functionaliteit.

Instructie Qsuite | Hoe kan ik rapporteren op doelen? from Evelien Verkade

Meer informatie? Neem gerust contact op met Novire!