Veel organisaties hadden bij ons al aangekaart dat het wel handig zou zijn om onderaan het zorg- of begeleidingsplan in de Qsuite te zien hoeveel uren zorg er in het plan zijn opgenomen. Zo heb je voor de klant ook een handig overzicht van de zorgafspraken die in het plan zijn gemaakt. Het goede nieuws is dat we dit overzicht hebben toegevoegd.

Alleen voor organisaties die ook plannen

Het zorg- of begeleidingsplan wordt op veel verschillende manieren in organisaties gebruikt. De ene organisatie gebruikt het plan puur als methodisch instrument in het klantproces. Andere organisaties gebruiken het ook voor de volledige verantwoording voor de indicering in het kader van de Wijkverpleging.

De ene organisatie vult het plan en gebruikt geen planningsfunctionaliteiten binnen de Qsuite. Voor de andere organisatie is het plan hét hulpmiddel om te komen tot een klantgerichte zorg- of routeplanning.

Juist voor de organisaties die ook plannen in de Qsuite is dit overzicht behulpzaam. We hebben het dan ook zo gemaakt dat wanneer er geen verdere kwantitatieve gegevens worden vastgelegd in de Qsuite (zoals de indicaties of de tijden in het plan), het nieuwe overzicht ook niet getoond wordt. Gebruik je deze kwantitatieve gegevens wel, dan zie je vanaf nu dit overzicht onder het plan (kopje ‘minuten’).

Zorgplan in tijd qsuite

Belangrijk is om bij de actie in het plan vast te leggen hoe vaak een actie per week wordt uitgevoerd. Wanneer dat aantal is gevuld, dan wordt berekend wat het aantal minuten is per week per actie.

Zorgplan in tijd qsuite

Meer weten over het opstellen van plannen of het indiceren?

We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Lees hier meer over het opstellen van plannen:

Handleiding Qsuite | Wat is een plan opstellen en hoe doe ik dat? from Evelien Verkade

Lees hier meer over het indiceren:

Handleiding Qsuite | Wat is een indicatie, hoe stel ik die op en hoe leg ik die vast? from Evelien Verkade

Deze handleidingen zijn ook beschikbaar in de Qsuite onder het video-knopje rechts in scherm, op het moment dat je op de pagina van het plan of de pagina van het indiceren bent.

Meer informatie? Neem contact op met Novire!