Novire is er trots op een nieuwe samenwerking te mogen aankondigen. In 2016 starten Novire en stichting Limena de samenwerking. Stichting Limena is een instelling op reformatorische grondslag en heeft als doelstelling het huisvesten, verzorgen en opvoeden van Schipperskinderen in Krimpen aan den IJssel en in Dordrecht. Novire zal met Limena samen zorgdragen voor een kind- en medewerkersdossier en ook een compleet kwaliteitssysteem dat al is toegerust op de nieuwe ISO-norm.

Logo Limena

Stichting Limena

Limena bestaat uit twee locaties, te weten De Driemaster uit Krimpen aan den IJssel en Eben-Haëzer uit Dordrecht. De beide internaten waren tot 1 augustus 2009 nog zelfstandig, maar het versterken van de positie en efficiëntie overwegingen hebben geleid tot een fusie, zodat de nieuwe Stichting Limena is ontstaan. Limena is dus een jonge organisatie, maar met een zeer lange ervaring.

Limena staat voor een beschermde plaats, een "thuis voor kinderen", dat is wat de beide internaten de kinderen graag willen bieden. Een thuis waar woorden als "thuis-voelen", "veiligheid", "sfeer", "betrouwbaarheid", "eerlijkheid" en "gezelligheid" erg belangrijk zijn. Sinds november 2013 is Limena officieel ISO 9001 en NEN 15224 (ISO health care) gecertificeerd. Hiermee voldoen ze aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, personeelsbeleid, veiligheid, pedagogisch beleid en bedrijfsvoering.

Verdere ontwikkeling

Limena wil graag doorontwikkelen. Zij wil zich gereed maken voor de nieuwe ISO norm, maar ook de dossiervoering rondom de kinderen en medewerkers verder gaan automatiseren. Limena en Novire kwamen met elkaar in contact via een gezamenlijke relatie, Jtro. We hebben met elkaar visie gedeeld en elkaar daarin gevonden. Novire kan Limena ondersteunen met kennis, en deze kennis praktisch maken in tooling.

In januari gaan we met elkaar om de tooling in te richten en nader met elkaar te spreken. Novire kijkt ernaar uit!

Meer weten? Laat je inspireren via ons kenniscentrum Novire.