Gisteren hebben we plezierige en succesvolle bezoeken mogen afleggen bij stichting ZIJN op Oude-Tonge en bij Manteling Walcheren te Middelburg. Bij deze beide organisaties zijn we volop aan de slag met het inrichten van de Qsuite én het migreren van de gegevens vanuit MezzoRegistratie. Samen met Steunpunt Mantelzorg Zuid zijn zij de eerste drie organisaties die nu overstappen van MezzoRegistratie naar de Qsuite.

Een spannend proces vraagt om strakke sturing

Omdat het om veel gegevens gaat, is dit een heel spannend proces. Het gaat niet alleen om het inrichten van de Qsuite naar de wensen van deze tijd per organisatie. Maar ook om het zorgvuldig migreren van zeer veel gegevens. Omdat het een dergelijk spannend proces is, is het belangrijk om dit heel zorgvuldig uit te voeren. Novire heeft daarvoor een inrichtings- en implementatieproces ontwikkeld dat hierbij ondersteunt.

Inrichten en implementeren van de Qsuite:Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Het inrichten van de Qsuite naar de wensen van de organisatie vindt parallel plaats aan de migratie. Ook daar hebben we een routekaart voor. Stap voor stap migreren we, maar schonen we ook gegevens op. Een intensieve, maar ook heel waardevolle klus.

Migratie vanuit MezzoRegistratie | Hoe werkt dat? from Evelien Verkade

Inmiddels zijn de eerste gegevens van de eerste twee organisaties gemigreerd. We gaan volgende week flink testen en er zoveel mogelijk functionaliteit bij bouwen. Daarmee moet de deadline van de migratie voor 1 februari succesvol behaald kunnen worden.

Met behulp van de starterskit kunnen we van start!

Op papier is het zo goed geregeld, maar in de praktijk uiteraard ook. Daarom krijgt eerst het kernteam en daarna het hele team de starterskit.

Novire starterskit

Met de starterskit heb je toegang tot de leer- en werkomgeving van de Qsuite.

Meer weten?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.