Het project bij de VMCA in Almere is inmiddels in de volgende fase beland. De Qsuite is in de eerste fase ingericht en de kernteamleden testen nu deze inrichting. In de tussentijd zijn we met een team gestart aan de grote uitdaging om de gegevens vanuit maar liefst 8 databases te migreren naar één nieuwe database in de Qsuite.

De VMCA

De VMCA maakt zich sterk voor een sociale stad Almere. Dit doet de organisatie vanuit het perspectief van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Meer informatie is hier te lezen.

Op zoek naar een passend systeem

De VMCA biedt uiteenlopende producten en uiteenlopende diensten. Van mantelzorgondersteuning, tot maatjesprojecten en bureninitiatieven. Om dit allemaal goed te managen heeft de organisatie momenteel acht verschillende systemen in gebruik en de wens is om deze samen te voegen tot één systeem. Inmiddels hebben we alle systemen verkend en zijn we tot één ontwerp gekomen. Ook dit ontwerp is inmiddels gevat in een procesontwerp.

Het procesontwerp hebben we vertaald in een testinstructie. Het kernteam is hier inmiddels mee aan de slag. De reacties worden verzameld in een reactiedocument. Op deze reacties reageert Novire weer en zo werken we gezamenlijk effectief toe naar de juiste inrichting van de Qsuite.

De migratie

Parallel daaraan zijn we gestart met de migratie van de 8 databases. De databases zijn inmiddels allemaal ontsloten en een functioneel ontwerp is gemaakt. Nu breekt het moment aan dat de ontwikkelaars met de data aan de slag gaan om deze te transformeren tot één dataset. Deze dataset kan dan op een later moment in de Qsuite geïmporteerd worden. Daarnaast ontwikkelen we nog een aantal functionaliteiten voor de VMCA erbij, zodat er één prachtige oplossing ontstaat die recht doet aan de brede activiteiten van deze organisatie. Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren.

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.