Als Novire zijn we continu bezig met het beschermen van de persoonsgegevens binnen de Qsuite. Alle technische maatregelen die we kunnen nemen, nemen we. Om zo optimale veiligheid te kunnen garanderen. Eén laatste stap moesten we nog zetten en die hebben we nu ook gezet: de versleuteling van de geüploade documenten in de dossiers van de klanten en de medewerkers.

Veilig werken en veilig met gegevens omgaan

Sinds er een paar jaar geleden dossiers van ziekenhuizen op de straat terecht kwamen, zijn de regels aangescherpt. Zorginstellingen die niet aan de norm voldoen en eventuele lekken in hun systemen niet melden, kunnen boetes krijgen tot wel € 800.000,- van het College Bescherming Persoonsgegevens. Daarom hebben we begin januari het meldingsformulier informatieveiligheid aan onze klanten beschikbaar gesteld.

Gedrag en techniek gaan hand in hand

Bij het veilig omgaan met gegevens gaan gedrag en techniek hand in hand. Technisch nemen we als Novire alle mogelijke maatregelen om de gegevens technisch goed achter slot en grendel te plaatsen. Maar het vraagt ook zorgvuldig gedrag. Om daarbij te ondersteunen, faciliteren we als Novire ook in een digitale leeromgeving waar het onderwerp ‘informatieveiligheid en gedrag’ veelvuldig terugkeert.

Nog één punt is nu toegevoegd aan de lijst met maatregelen

Als Novire hebben we in onze oplossing Qsuite zeer veel maatregelen genomen om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. Het is een onderwerp waar we continu mee bezig zin, waar we onszelf op toetsen en ook weer nieuwe maatregelen en technieken voor inzetten.

Eén ding hebben we nu toegevoegd en dat is het versleuteld opslaan van de uploadbestanden in de dossiers. Deze bestanden worden vanaf nu met encryptie opgeslagen. Wil je een bestand weer inzien, dan kan je deze gewoon openen. Onder water kost het extra rekenkracht om de versleuteling op dat moment ongedaan te maken, maar dat merk je bij het gebruik van de Qsuite niet. Sluit je het bestand en wil je het dan weer meteen nog een keer openen, dan moet je wel even de pagina verversen. De link werkt namelijk één keer, om zo de versleuteling wel te laten bestaan. Dat is de enige wijziging in de werkwijze. Een klein puntje van aandacht in ruil voor een verdere verbetering van de veiligheid: wij zijn er blij mee!

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met Novire.