In de zomerspecial van de Federatie Opvang verwoordt Barbara Berkelaar namens stichting PerspeKtief haar visie op de WMO. En vooral op 'participeren'.

De kern?

Onze stip op de horizon is denken in kansen en leren door doen. Delen van persoonlijke verhalen en successen vieren. Wij zijn van mening dat in iedereen talent zit. Iedereen kan iets, kon ooit iets, moet in staat zijn weer iets te kunnen. Juist door cliënten aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en te inspireren én te helpen weer het beste uit henzelf te halen, laat je zien welke persoonlijke groei en ontwikkeling mogelijk is. PerspeKtief wil zowel cliënten als medewerkers stimuleren en ondersteunen om hun talenten te gebruiken.

En het mooie is...

Dat we daar vanuit Novire een bijdrage aan mogen leveren. Dat we samen optrekken om dit proces ook met passende ICT te ondersteunen.

De grote diversiteit van PerspeKtief, de passie en inzet van de medewerkers en de RIBW en MO aan elkaar te binden en cliënt voor cliënt goed kijken naar de mogelijkheden en de kracht van onze klanten, is denk ik het succes geweest van de afgelopen twee jaar. We zijn ook op een nieuwe manier gaan werken. Dit wordt ondersteund met een digitale methodische tool voor cliënten en medewerkers: het Kernformulier Nieuw PerspeKtief. Dit heeft PerspeKtief ontwikkeld met Novire en het Centrum voor Toegepast Onderzoek en Wetenschap.

Slimme ICT

Door slimme ICT ondersteunt het Kernformulier het goede gesprek tussen de cliënt en de professional. Het centrale punt is de meting op het gebied van zelfredzaamheid. Het Kernformulier maakt de voortgang en vooruitgang zichtbaar van de cliënt en maakt meetbaar wat het maatschappelijk resultaat van de begeleiding is.